10. Saeimas un NVO forumam

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumam, kas šogad norisināsies jau desmito gadu un notiks 10.jūnijā Saeimā. Saeimas un NVO forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.05.2016

Pētījums par NVO sektoru 2015 ir klāt!

Latvijas Pilsoniskā alianses ar patiesu lepnumu nodod Jūsu ieskatam pētījumu "Pārskatspar NVO sektoru Latvijā. 2015." Latvijas Pilsoniskā alianse mērķtiecīgi un pēctecīgiveido pārskatu par nevalstisko organizācija (NVO) darbību un aktivitātēm Latvijā.2015. gada pārskats par NVO sektoru Latvijā metodoloģijas ziņā ir identisks 2013. gadāveiktajam pārskatam. Pārskats tiek veidots, iegūstot un analizējot datus no vairākiemavotiem - gan primāros datus, nosakot konkrētus pētījuma uzdevumus, gan sekundārosdatus - valsts un NVO uzkrātos.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 03.05.2016

NVA aicina darba devējus veidot subsidētās darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus subsidētajās darba vietās nodarbināt bezdarbniekus ar invaliditāti, piedaloties aktīvajā nodarbinātības pasākumā „Pasākums noteiktām personu grupām". Subsidēto darba vietu izveidei var pieteikties komersanti (izņemot ārstniecības iestādes, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana), pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi (izņemot politiskās partijas).

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.04.2016

Atbalsti NVO sektora pētniecību

Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse" (turpmāk eLPA) ir reģistrēta 2005. gada janvārī, apvienojoties 30 nevalstiskajām organizācijām (NVO) un privātpersonām, un tā darbojas kā NVO platforma - dažādu jomu organizāciju oficiāli reģistrēts sadarbības tīkls ar mērķi stiprināt Latvijas pilsonisko sabiedrību un veidot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. eLPA šobrīd ir 133 biedri - juridiskas un fiziskas personas. Juridiskās personas ir nacionāla, reģionāla un vietēja līmeņa biedrības un nodibinājumi un kopā tās aptver aptuveni 30 000 Latvijas iedzīvotāju.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.04.2016

Biedrībām un nodibinājumiem NVA piedāvā iespēju darbā sabiedrības labā iesaistīt jauniešus bezdarbniekus

Biedrībām un nodibinājumiem ir iespēja ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) atbalstu darbā sabiedrības labā iesaistīt jauniešus bezdarbniekus, piedaloties Eiropas Savienības projekta "Jauniešu garantija" atbalsta pasākumā "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā". NVA biedrībām vai nodibinājumiem palīdzēs izvēlēties to darbības specifikai un prasībām visatbilstošākos kandidātus no NVA reģistrētajiem jauniešiem bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 10.03.2016

Nevalstisko organizāciju atbalsta programmas 2015 izvērtēšanas konference

Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs aicina piedalīties Kultūras ministrijas 2015.gadā īstenotās nevalstisko organizāciju  atbalsta programmas izvērtēšanas konferencē, kas notiks 2016.gada 11.martā Daugavpils novada Kultūras centrā (Dobeles iela 30, Daugavpils).

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 26.02.2016

27. februāris ir Vispasaules NVO diena!

Šogad Latvijā Vispasaules NVO dienu atzīmēsim no 22.02.2016.-05.03.2016. Iniciatīva svinēt šādu dienu radusies Latvijā un piecu gadu laikā, kopš iniciatīva dzimusi šo dienu atzīmē no visā pasaulē, visos kontinentos no Nepālas līdz Kanādai.

1)Vispasaules NVO diena ir starptautisks simbols, kas atspoguļo pasaules NVO vērtības, centienus un rezultātus, kas vērsti uz brīvības, sabiedrības balss, rūpēm par cilvēku drošību, rūpēm par izpostītām valstīm, rūpēm par dabu, rūpēm par cilvēces mantojumu, rūpēm par cilvēces nākotni un tās vērtību atzīšanu.

2)Vispasaules NVO diena apliecina sabiedrības pateicību un atzinību par NVO sniegto ieguldījumu tās labā, apvienojot visas pasaules nevalstiskās organizācijas zem konkrētā simbola;

3)Vispasaules NVO diena ir piemiņas diena tiem NVO cilvēkiem visā pasaulē, kuri ir zaudējuši dzīvības veicot savu darbu un misijas pienākumus.

Biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" ielūdz Jūs uz Vispasaules dienai veltītu pasākumu, kas notiks 01.03.2017., Birojnīcas telpās, Berga Bazārā. Lūdzu skatīt pielikumā ielūgumu - programmu.

Ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, aicinām savu dalību apstiprināt, rakstot uz e-pastu alianse@nvo.lv līdz 29.02.2016.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 23.02.2016

JA NVO BŪTU VALSTS – TĀ BŪTU PIEKTĀ LIELĀKĀ EKONOMIKA PASAULĒ

27.02.2016. tiek atzīmēta Vispasaules NVO diena, kas ir Latvijā radusies iniciatīva. Tagad, kad NVO diena tiek atzīmēta jau piekto reizi tiek saņemtas ziņas, ka šo dienu svin sākot ar Nepālu un beidzot ar Kanādu, nerunājot par daudzām Eiropas valstīm, kur organizācijas informē sabiedrību par savu darbību, īsteno pasākumus, lai attīstītu sadarbību ar citiem sektoriem vai novērtē kolēģu paveikto sabiedrības labā. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 18.02.2016

NVA aicina biedrības un nodibinājumus iesaistīt jauniešus darbā sabiedrības labā

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) arī šogad aicina biedrības un nodibinājumus iesaistīt jauniešus darbā sabiedrības labā, piedaloties pasākumā "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā", kas kopš 2014.gada sākuma tiek īstenots Eiropas Savienības projekta "Jauniešu garantija" ietvaros.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 28.01.2016

Borisa un Ināras Teterevu fonds aicina biedrības, nodibinājumus un reliģiskās organizācijas iesniegt projektu pieteikumus programmā "Maizes rieciens"

Borisa un Ināras Teterevu fonds aicina biedrības, nodibinājumus un reliģiskās organizācijas iesniegt projektu pieteikumus, lai gūtu atbalstu mazaizsargāto līdzdarbības pasākumiem dzīves kvalitātes uzlabošanai savos novados. Piedaloties konkursā, var pretendēt uz finansējumu līdz 5000 eiro. Pieteikumus var iesniegt līdz 29. februārim.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.01.2016

Biedrība „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” Svešvalodu un datorzinību programmu īstenotājs

Biedrība „Preiļu nevalstisko organizāciju centrs" (izglītības iestādes reģ. nr. 1860800593), kā pieaugušo izglītības mācību centrs 2016. gadā iekļauts Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotā aktīvā nodarbinātības pasākuma „Neformālās izglītības ieguve" un atbalsta pasākuma „Neformālās izglītības programmu īstenošana" programmu „svešvalodu un datorzinību izglītības programmu" īstenotāju sarakstā. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 14.01.2016

Aicina pieteikt pretendentus balvai „Cilvēka izaugsmei Latvijā”

11. janvārī Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL), ASV vēstniecība Latvijā un Latvijas Pilsoniskā alianse (eLPA) izsludina pieteikšanos balvu konkursam „Cilvēka izaugsmei Latvijā". Balvu pasniegs trešo gadu pēc kārtas, lai godinātu iedvesmojošus Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē. Balvas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju izglītību, veselību un labklājību un izcelt sociālās atbildības iniciatīvas

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 11.01.2016

"Latvijas valsts meži" 2015.gada ziedojums sociālās jomas projektiem

Pamatojoties uz a/s „Latvijas valsts meži" un Partneru - nodibinājums „Fonds „Ziedot.lv"", nodibinājums „Latvijas Bērnu fonds" un biedrība „Latvijas Samariešu apvienība" un 2015.gada 22. decembrī noslēgto līgumu par a/s „Latvijas valsts meži" ziedojumu sociālajai jomai, Partneri izsludina pieteikšanos biedrībām un nodibinājumiem atbalsta saņemšanai sociālās jomas projektiem.                  

Atbalstam sociālās palīdzības veicināšanai pieejami 300 000 eiro šādās prioritārajās jomās:

  • Palīdzība bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām;
  • Palīdzība sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām;
  • Atbalsts pensijas vecuma cilvēkiem cienīgam un aktīvam dzīvesveidam;
  • Atbalsts sabiedrības grupu integrācijai.
Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 08.01.2016

Informatīvais seminārs par iespējām "Nordplus" programmā 2016. gadā

Notiks trešdien, 13. janvārī plkst. 14.00 NVO namā (Laimdotas ielā 42, Rīgā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 08.01.2016

NVO aktualitāšu kalendārs

                                             

Biedrība "Preiļu NVO centrs" projekta „Līdzdalības  attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados” Nr.2012.EEZ/DAP/MAC/203/1/L/050/2015 ietvaros sagatavojusi NVO aktualitāšu kalendāru.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 21.12.2015

Izsludināts Nordplus programmas 2016. gada konkurss

Ziemeļvalstu ministru padome un Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina izglītības iestādes un organizācijas, kas darbojas izglītības jomā, iesniegt pieteikumus NordplusJauniešu, Pieaugušo, Augstākās izglītības, kā arī Horizontālajā un Ziemeļvalstu valodu programmā, lai īstenotu studentu, skolēnu un pasniedzēju mobilitāšu, kā arī sadarbības tīklu un projektu aktivitātes izglītībā starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 09.12.2015

Projekta „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados” aktivitātes

                                                        

Divarpus gadus biedrība „Preiļu NVO centrs" īsteno Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ)  projektu „Līdzdalības demokrātijas attīstības veicināšana Preiļu, Aglonas, Vārkavas, Riebiņu un Līvānu novados" Nr.2012.EEZ/DAP/MAC/203/1/L/050/2015, kura ietvaros notikušās aktivitātes bija vērstas uz pilsoniskās sabiedrības stiprināšanu Preiļu, Aglonas, Līvānu, Vārkavas un Riebiņu novados, veicinot sadarbību ar valsts pārvaldi un paaugstinot  nevalstiskā sektora institucionālo un cilvēkresursu kapacitāti, veicinot iedzīvotāju līdzdalību, brīvprātīgā darba popularizēšanu, rosinot jauniešu līdzdalību sabiedriskajos procesos un jaunas pieredzes iegūšanu organizāciju turpmākās darbības pilnveidošanai. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 07.12.2015

“Asmu Latgalīts” gaida pieteikumus no latgaliešiem

2016.gada 30.janvārī Preiļu novada kultūras centrā (Raiņa bukvārī 28) notiks otrā Latgales Gada balvas pasniegšanas ceremonija, kuru organizē biedrība "Asmu Latgalīts".

Pagājušajā gadā mēs saņēmām daudz pieteikumu no visas Latgales par cilvēkiem, kuri sekmē Latgales izaugsmi. Pasākums izvērtās daudz vērienīgāks nekā bijām gaidījuši. Komisija izvirzīja 7 Latgales iedzīvotājus, kurus mēs īpaši sveicām pasniegšanas ceremonijā. Mēs centāmies, lai katrs no pretendentiem justos kā svētkos, jo šī ceremonija bija veltīta tieši viņiem. 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 13.11.2015

Konference “Pilsoniskās sabiedrības attīstības tendences Latvijā”

                                                                   

 Konferenci organizē biedrība "Preiļu nevalstisko organizāciju centrs"

 konference notiks šī gada 1. decembrī Preiļu novada kultūras centrā, Raiņa bulvārī 28, Preiļos

 

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 13.11.2015

NVO fonds - jau 2016.gadā!

21.10.2015. Kultūras ministrijā (KM) notika sabiedriskā apspriešanās par konceptuālo ziņojumu "Par valsts finansēta nevalstisko organizāciju (NVO) fonda izveidi". Kā zināms, Konceptuālā ziņojuma galvenais mērķis ir darbu uzsākšana pie NVO fonda izveides jau 2016.gadā.

Ievietoja Preiļu NVO centrs | Publicēts 29.10.2015
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> 
<< Jūlijs 2024 >>
P O T C P S Sv
 
1234567
 
891011121314
 
15161718192021
 
22232425262728
 
293031    
Vai NVO pietiek līdzekļu?
Pietiek
Pietrūkst.
Pietiek, bet būtu labi ja vairāk